Kunsten at brygge en god kop kaffe
– Her får du en guide til, hvordan du brygger kaffe på kaffemaskine,
i stempelkande eller laver en kraftig kop på en espressokande
Hvis du følger disse 10 råd, ender du med en dejlig smagfuld kop kaffe
- Brug friskmalet kaffe. Det giver den bedste smag
- Malet kaffe skal helst bruges over 1-2 uger – Du kan bevare bønnernes kraft og smag ved at opbevare dem på køl eller frost i en lufttæt emballage
- Kaffe opbevares bedst i en lufttæt dåse, så alle kaffens smagsnuancer bevares
- Brug den rette mængde kaffe pr. kop: ca. 7 gram pr. kop og ca. 45 gram til 1 liter vand
- Formalingsgrad afhænger af bryggemetoden: groft til stempelkaffe, fint til filterkaffe, ekstra fint til espresso
- Lad det kogende vand stå i ca. 45 sekunder, inden vandet hældes over bønnerne
- Kaffe i stempelkande – lad kaffen trække ca. 4 minutter før stemplet trykkes ned
- Kaffe skal drikkes friskbrygget. Efter ca. 30 minutter begynder kaffen at blive bitter
- Uanset bryggemetode skal “kaffemaskinen” altid være helt ren
- Brug rørsukker i kaffen. Den karamelagtige smag fremhæver kaffens aroma