OM KAFFE

Kaffeplante Med Bær

Kaffeplanten

Kaffeplanten bærer ikke bælge, men søde, røde bær. Det er de bønnelignende frø i bærrene, der bliver til kaffebønner.

De mest udbredte sorter er Arabica og Robusta. Arabica bliver betegnet som den ”ægte” kaffe og bønnen har en mild, frisk og syrlig smag.

Kaffesorten Robusta er mere modstandsdygtig og modner hurtigere. Det får det resultat, at den ikke når at udvikle så mange aromastoffer som Arabica. 

Selv om Robusta er mindre nuanceret end Arabica, har den en kraft og fylde, der gør den uundværlig i espressoblandinger.

Kaffebønner er grønne inden ristning og det er ristningens intensitet og længde, der afgør, hvor mørk kaffebønnen bliver.

De dygtige kafferisterier, vi køber ind hos, har fundet den ristningsprofil, der får den bedste og rigeste smag frem i de forskellige kaffesorter.

Formaling af kaffebønnerne

Hvor fint eller hvor groft, du får bønnerne malet, har stor betydning for vandets gennemløbstid og dermed kaffens smag og styrke.

Er kaffen malet for fint til den anvendte bryggemetode, er vandet lang tid om at løbe igennem. Resultatet bliver en for kraftig og bitter kop kaffe. 

Er den derimod for grov, bliver kaffen for tynd.

Derfor spørger vi dig altid, hvordan du brygger kaffen, inden vi maler bønnerne for dig.

Kaffebrygning

Kaffens historie

Legender om kaffens oprindelse er mange, men den sjoveste og måske ikke helt utænkelige er, at opstemte geder er årsagen.

Det siges, at en gedehyrde lagde mærke til, at hans gedeflok blev opstemte, når de spiste bærrene fra en bestemt busk.

Han plukkede nogle bær og tog dem med hjem til klosteret, hvor munkene bryggede et afkog af dem.

De fandt ud af, at de havde mere energi til dagens gøremål efter en kop eller 2… Lyder det bekendt?

I det 1500 århundrede var araberne klar over, at kaffen næsten var sin vægt værd i guld og de forbød eksport af planter og frø. Men forgæves.

I det 1700 århundrede lykkedes det portugisere og hollændere at bringe levedygtige planter til deres kolonier på Sri Lanka og Java. – Så nu var vejen åben for, at kaffen kunne blive udbredt til hele kloden.

I samme periode nåede kaffen også til Danmark.

Inden anden verdenskrig var Danmark en af verdens mest kaffedrikkende nationer, og det er vi stadig.


Vores viden om kaffe har vi fra vores leverandører og fra siden “Kaffeinfo.dk” – Her kan du få endnu mere viden om kaffeproduktion, Kaffe i tal og meget andet…

Velkommen til Blas Kaffe & The

For at købe på vores webshop skal du være fyldt 18 år.
Bekræft venligst dette ved at klikke på boksen herunder

Søg efter en vare her