Forkortelserne, der ofte anvendes på te, er en international kvalitetsbetegnelse
– Man plejer at sige, at jo flere bogstaver, jo finere er teen.
Her får du en kort introduktion til de mest gængse betegnelser
P er en lidt grov kvalitet af store knudrede blade rullet på langs.
OP er en finere storbladet te af de næst øverste blade rullet på langs. Lyst bryg og relativt let i smagen.
FOP er mindre og finere blade fra toppen af busken. Mere intens i smagen og givere en mørkere te.
GFOP er mindre og finere top-blade med gyldne spidser. Flere nuancer i smagen.
TGFOP er mindre og finere top-blade – alle med gyldne spidser. Mere elegance i smagen.
FTGFOP er en bedre kvalitet af ovenstående.
Når en te betegnes som “Broken” betyder det, at tebladene er skåret i mindre stykker. Det giver en kraftigere og mere rustik smag
FBOP er en lidt finere kvalitet end BOP. Teen afgiver hurtigt sin aroma og har ofte en rødlig farve og en blød smag.
GBOP er knækkede/skårede blade med gyldne spidser. Mere nuanceret smag.
TGBOP er knækkede/skårede blade af høj kvalitet med meget nuanceret smag.
Souchong er grove, knudrede blade. Mild te med lyst bryg. Anvendes i Lapsang Souchong som trods sin kraftige duft er ganske mild i smagen.