Te - Kvalitetsbetegnelser
Forkortelserne, der ofte anvendes på te, er en international kvalitetsbetegnelse
– Man plejer at sige, at jo flere bogstaver, jo finere er teen.
Her får du en kort introduktion til de mest gængse betegnelser
P – Pekoe
P er en lidt grov kvalitet af store knudrede blade rullet på langs.
OP – Orange Pekoe
OP er en finere storbladet te af de næst øverste blade rullet på langs. Lyst bryg og relativt let i smagen.
FOP – Flowery Orange Pekoe
FOP er mindre og finere blade fra toppen af busken. Mere intens i smagen og givere en mørkere te.
GFOP – Golden Flowery Orange Pekoe
GFOP er mindre og finere top-blade med gyldne spidser. Flere nuancer i smagen.
TGFOP – Tippy Golden Flowery Orange Pekoe
TGFOP er mindre og finere top-blade – alle med gyldne spidser. Mere elegance i smagen.
FTGFOP – Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe
FTGFOP er en bedre kvalitet af ovenstående.
BOP – Broken Orange Pekoe
Når en te betegnes som “Broken” betyder det, at tebladene er skåret i mindre stykker. Det giver en kraftigere og mere rustik smag
FBOP – Flowery Broken Orange Pekoe
FBOP er en lidt finere kvalitet end BOP. Teen afgiver hurtigt sin aroma og har ofte en rødlig farve og en blød smag.
GBOP – Golden Broken Orange Pekoe
GBOP er knækkede/skårede blade med gyldne spidser. Mere nuanceret smag.
TGBOP – Tippy Golden Broken Orange Pekoe
TGBOP er knækkede/skårede blade af høj kvalitet med meget nuanceret smag.
Souchong
Souchong er grove, knudrede blade. Mild te med lyst bryg. Anvendes i Lapsang Souchong som trods sin kraftige duft er ganske mild i smagen.